TYTANIT SUMIN 10ML
STYMULATOR WZROSTU POPRAWIAJĄCY ZAWIĄZYWANIE OWOCÓW POMIDORA, PAPRYKI, WIŚNI, PORZECZKI I TRUSKAWKI
Stymulator wzrostu wpływający na poprawę zawiązywania owoców pomidora, papryki, wiśni, porzeczki i truskawki. Poprawia jakość pyłku kwiatowego, stymuluje procesy zapylenia i zapłodnienia, a także sprzyja prawidłowemu rozwojowi zawiązków, dzięki czemu podnosi plonowanie roślin i przyspiesza zbiory. Wpływa też jakość plonów. Tytanit wzmacnia system odpornościowy roślin na choroby i szkodniki oraz stymuluje wszystkie procesy biochemiczne, w tym fotosyntezę, oddychanie czy transpirację. Dodatkowo zwiększa odporność roślin na niekorzystne warunki atmosferyczne takie jak susza, nadmierna wilgoć i niskie lub zbyt wysokie temperatury. Powoduje szybszy rozwój części nadziemnych i podziemnych roślin.
Skład:
- tytan (Ti) - 0,8% (8,5 g Ti w 1 litrze stymulatora)
Dawkowanie - jak stosować stymulator wzrostu Tytanit Sumin?
- pomidor, papryka - 2,5 - 5 ml w 5 - 7,5 l cieczy / 125 m2
- truskawka - 2,5 - 5 ml w 5 - 7,5 l cieczy / 125 m2
- porzeczka - 2,5 - 5 ml w 5 - 9,4 l cieczy / 125 m2
- wiśnia - 2,5 - 5 ml w 5 - 12,5 l cieczy / 125 m2
Jak działa stymulator wzrostu Tytanit? Zalety:
- większa ilość i jakość plonów,
- poprawa jakości pyłku kwiatowego,
- stymulacja procesów zapylenia i zapłodnienia,
- szybsze pobieranie składników pokarmowych i wody przez rośliny,
- lepsza odporność roślin na choroby, szkodniki i negatywne czynniki atmosferyczne,
- wspomaganie regeneracji roślin, które zostały osłabione przez czynniki stresowe (np. suszę),
- dłuższa żywotność pyłku kwiatowego, dzięki czemu zwiększa się ilość zawiązywanych owoców,
- produkt wysokowydajny.
Zalecenia stosowania stymulatora wzrostu Tytanit
- Nawóz do stosowania dolistnego i fertygacji.
- Należy dokładnie pokryć roztworem całą powierzchnię liści.
- Zalecane jest wykonanie od 2 do 5 zabiegów w sezonie wegetacyjnym.
- Tytanit można stosować z nawozami dolistnymi i środkami ochrony roślin po przeprowadzeniu testu sprawdzającego możliwość wykonania i zastosowania roztworu wieloskładnikowego.