SUBTILL BERRY 1KG

Dostępność: Wysyłka w 24h
Symbol towaru: SUBTIL BEERY 1KG
146,00zł
Wpolu

Sprawdzony sprzedawca Wpolu

Opis produktu

SUBTILL BERRY 1KG

PREPARAT MIKROBIOLOGICZNY REWITALIZUJĄCY ŚRODOWISKO GLEBOWE I OGRANICZAJĄCY RYZYKO WYSTĄPIENIA CHORÓB GRZYBOWYCH

 

Preparat mikrobiologiczny na bazie naturalnych niepatogennych kultur bakterii rewitalizujący środowisko glebowe i ograniczający ryzyko wystąpienia chorób grzybowych. Szczepy dobrane są specjalnie pod kątem upraw jagodowych, takich jak: truskawka, malina, borówka, porzeczka i jeżyna. Działanie Subtill Berry opiera się na zdolności mikroorganizmów tworzących preparat do syntezy znacznej ilości substancji biologiczne czynnych - fitohormonów, witamin z grupy B i substancji organicznych.

 

Skład:

  • żywe komórki i zarodniki bakterii zaawansowanych szczepów Bacillus subtilis.

Dawkowanie - jak stosować Subtill Berry?

  •  1-2 kg/ha.

Subtill Berry stosowany jest w uprawach:

  • truskawki,
  • maliny,
  • jeżyny,
  • czarnej porzeczki,
  • borówki.

Korzyści stosowania Subtill Berry:

  • zwiększone plonowanie oraz poprawa jakości owoców (wzorst zawartości cukrów),
  • zwiększona odporność na działanie czynników stresowych (susza, niskie temperatury, fitotoksyczność ze strony pestycydów chemicznych),
  • stworzenie niekorzystnych warunków do namnażania się i bytowania patogenów szerokiej gamy chorób upraw jagodowych,
  • preparat nie powoduje pojawienia się odporności fitopatogenów, a dzięki produkcji substancji stymulujących wzrost zapewnia zwiększoną odporność na wtórne zakażenia roslin i patogenami,
  • z powodu sporulacji preparat jest wysoce odporny na niekorzystne warunki warunki (susza, niskie temperatury), co zapewnia jego stabilność,
  • preparat jest bezpieczny dla ludzi i można go stosować bez okresu karencji,
  • okres stosowania preparatu możliwy jest od założenia plantacji do zbioru plonów.

Zalecenia stosowania preparatu mikrobiologicznego Subtill Berry

  • Odpowiednią ilość prepartatu należy wsypać do pojemnika, dodać wodę i wymieszać.
  • Zaleca sie rozpuścić preparat początkowo w małej ilości wody i następnie uzupełnić roztwór do wymaganej ilosci.
  • Roztwór roboczy należy zużyć w ciągu 6 godzin.
  • W przypadku zastosowania większej dawki niż rekomendowana nie będzie to miało negatywnego wpływu na uprawę.
  • Ze względu na wrażliwość mikroorganizmów na promieniowanie słoneczne produkt powinien być stosowany w okresach minimalnej aktywność słonecznej, najlepiej rano, wieczorem lub w pochmurne dni.
  • Do przygotowania cieczy roboczej należy użyć wody niechlorowanej i nieozonowanej o temperaturze  od 10 oC do 30 oC.

 

Podobne produkty