Sprawdzony sprzedawca Wpolu
Produkt zawierający w swoim składzie bakterie Azotobacter salinestris, które mają wyjątkową zdolność wiązania wolnego azotu atmosferycznego N2, niedostępnego dla roślin uprawnych. W efekcie poprawiają właściwości gleby, wzbogacają ją oraz poprawiają zaopatrzenie roślin w azot do poziomu odpowiadającemu ich potrzebom. Dzięki temu w naturalny sposób można osiągnąć wyższe plony. Stosowanie szczepionki z bakteriami Azotobacter salinestris podnosi efektywność nawożenia azotowego oraz pozwala obniżyć dawki nawozów azotowych o 20-50%. Produkt może być stosowany w dowolnej uprawie polowej.
Rhizosum N plus posiada świadectwo kwalifikacji produktu do stosowania w rolnictwie ekologicznym nr NE/558/2020.
Uprawa | Termin | Dawka |
---|---|---|
Zboża ozime | Jeden zabieg po ruszeniu wegetacji wiosennej, w fazie krzewienia | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
Zboża jare | Jeden zabieg przed siewem, po siewie lub w fazie krzewienia | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
Kukurydza | Jeden zabieg przed siewem, po siewie lub w fazie 6-8 liści | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
Ziemniak | Jeden zabieg przed sadzeniem, po sadzeniu lub po wytworzeniu pokroju krzaka | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
Rzepak ozimy | Jeden zabieg przed siewem lub po wschodach oraz po ruszeniu wiosennej wegetacji | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
Burak cukrowy | Jeden zabieg przed siewem, po siewie lub w fazie 6 liści | 25-50g/ha w 200-300 l wody |
soja i pozostałe strączkowe | Jeden zabieg przed siewem lub w fazie rozety | 25-50g/ha w 300-500 l wody |
Rhizosum N plus można stosować także na słomę lub ściernisko w celu przyspieszenia rozkładu resztek pożniwnych