POMIDOR REMIZ F1 SZKLARNIOWY 0,2G GC5

Dostępność: Wysyłka w 24h
Symbol towaru: REMIZ 0,2G
7,50zł
Wpolu

Sprawdzony sprzedawca Wpolu

Opis produktu

POMIDOR REMIZ F1 SZKLARNIOWY MIESZANIEC 0,2G

 

Pomidor szklarniowy Remiz to wczesna odmiana mieszańcowa. Charakteryzuje się wysoką plennością i lekko spłaszczonymi, niemal kulistymi, owocami, które łądnie się wybarwiają. Masa owoców osiąga ok. 80-100 g. Pomidor Remiz rekomendowany jest do późniejszych nasadzeń szklarniowych i tunelowych oraz do uprawy gruntowej przy palikach. Remiz F1 to pomidor łatwy w uprawie, dlatego tak chętnie wybierany jest do przydomowych ogródków i na działki.

Pomidory są źródłem soli mineralnych, zwłaszcza potasu, a także witamin i antyutleniacza, jakim jest likopen. Składniki te korzystnie wpływają na trawienie i zdrowie człowieka. Szklanka soku pomidorowego uzupełnia dzienne zapotrzebowanie na witaminę C.

 

Nasiona uniwersalnej wczesnej odmiany pomidora szklarniowego Remiz F1 do bezpośredniej konsumpcji

 

Pomidor szklarniowy Remiz F1 - odporność na choroby

Zaletą pomidora szklarniowego Remiz jest odporność na wirusa mozaiki tytoniu.

Pomidor szklarniowy Remiz F1 - zastosowanie

Odmiana doskonała do bezpośredniej konsumpcji, do sałatek i kanapek.

Nazwa łacińska pomidora zwyczajnego

  • Lycopersicon esculentum

Wysiew

  • Pod osłony: styczeń - luty

Sadzenie

  • Marzec - kwiecień

Termin plonowania i zbioru

  • Maj - czerwiec

Rozstawa - nasiona

  • 8 x 8 cm

Rozstawa - przesadzanie do gruntu

  • 40-60 x 50-60 cm

Pomidor Remiz F1 - wskazane nawożenie

Zaleca się nawożenie pogłówne ze zwiększoną ilością potasu, a także prowadzenie na 5-6 gron.

Mrozoodporność

Rośliny są dość wrażliwe na przymrozki, dlatego należy je wysadzać do gruntu po majowych przymrozkach.

​Stanowisko pod uprawę pomidora

Zalecana pod uprawę jest gleba zasobna w składniki pokarmowe i niezbyt ciężka. Warto pamiętać, że pomidory lubią stanowiska dobrze nasłonecznione i ciepłe. Na nich owoce pięknie się wybarwiają i nabieraja lepszego smaku.

Podobne produkty