OTIOR STOP A 100G
PREPARAT HIGIENIZUJĄCY TWORZĄCY NIEKORZYSTNE WARUNKI DO ŻEROWANIA OPUCHLAKÓW - STYMULUJE REGENERACJĘ I ROZWÓJ USZKODZONYCH ROŚLIN
Mikrobiologiczny preparat do higienizacji środowiska korzeni roślin narażonych na żerowanie larw opuchlaków (Otiorhynchus), takich jak truskawka, malina, borówka, winorośl, agrest czy też rośliny ozdobne.
Zawarte w preparacie mikroorganizmy i wyciągi roślinne stymulują zdrowy wzrost korzeni, wspomagają przyswajalność składników pokarmowych oraz procesy regeneracji po wystąpieniu czynnika stresowego.
Otior Stop zmienia środowisko glebowe, czyniąc je niekorzystnym dla rozwoju larw opuchlaków.
Skład nawozu
- wyselekcjonowane szczepy bakterii i grzybów o wysokiej koncentracji, nie mniejszej niż 1×109 jtk/g.
Dawkowanie - zalecenia stosowania Otior Stop:
- Truskawki, borówki, maliny, agrest, porzeczki, winorośl, rośliny ozdobne – 100 g/ha,
- zaleca się przeprowadzenie 3 zabiegów w sezonie.
- Preparat 100 g rozpuścić w 400-600 l wody,
- zaleca się stopniowe wsypywanie preparatu do mieszalnika przy włączonym mieszadle,
- przygotowanym roztworem opryskać 1 ha uprawy.
- Przykładowe metody aplikacji:
- truskawka: zalecane niskie ciśnienie oprysku i gruba kropla.
- malina, borówka, porzeczka, agrest, winorośl: oprysk przy użyciu belki herbicydowej, fertygacja.
Korzyści stosowania nawozu Otior Stop:
- ogranicza straty w zbiorach wywołane żerowaniem opuchlaków,
- poprawia kondycję i wspomaga procesy regeneracji roślin,
- poprawia przyswajalność składników pokarmowych,
- pozwala zredukować zużycie środków ochrony roślin,
- wpływa na wzrost plonu i jego jakość,
- zwiększa jakość przetwórczą owoców.