OTIOR STOP A 100G

Dostępność: Wysyłka w 24h
Symbol towaru: OTIOR STOP 100G**
117,00zł
Wpolu

Sprawdzony sprzedawca Wpolu

Opis produktu

OTIOR STOP A 100G

PREPARAT HIGIENIZUJĄCY TWORZĄCY NIEKORZYSTNE WARUNKI DO ŻEROWANIA OPUCHLAKÓW - STYMULUJE REGENERACJĘ I ROZWÓJ USZKODZONYCH ROŚLIN

 

Mikrobiologiczny preparat do higienizacji środowiska korzeni roślin narażonych na żerowanie larw opuchlaków (Otiorhynchus), takich jak truskawka, malina, borówka, winorośl, agrest czy też rośliny ozdobne.

Zawarte w preparacie mikroorganizmy i wyciągi roślinne stymulują zdrowy wzrost korzeni, wspomagają przyswajalność składników pokarmowych oraz procesy regeneracji po wystąpieniu czynnika stresowego.

Otior Stop zmienia środowisko glebowe, czyniąc je niekorzystnym dla rozwoju larw opuchlaków

 

Skład nawozu

  • wyselekcjonowane szczepy bakterii i grzybów o wysokiej koncentracji, nie mniejszej niż 1×109 jtk/g.

Dawkowanie - zalecenia stosowania Otior Stop:

  • Truskawki, borówki, maliny, agrest, porzeczki, winorośl, rośliny ozdobne – 100 g/ha,
    • zaleca się przeprowadzenie 3 zabiegów w sezonie.
  • Preparat 100 g rozpuścić w 400-600 l wody,
    • zaleca się stopniowe wsypywanie preparatu do mieszalnika przy włączonym mieszadle,
    • przygotowanym roztworem opryskać 1 ha uprawy.
  • Przykładowe metody aplikacji:
    • truskawka: zalecane niskie ciśnienie oprysku i gruba kropla.
    • malina, borówka, porzeczka, agrest, winorośl: oprysk przy użyciu belki herbicydowej, fertygacja.

Korzyści stosowania nawozu Otior Stop:

  • ogranicza straty w zbiorach wywołane żerowaniem opuchlaków, 
  • poprawia kondycję i wspomaga procesy regeneracji roślin,
  • poprawia przyswajalność składników pokarmowych,
  • pozwala zredukować zużycie środków ochrony roślin,
  • wpływa na wzrost plonu i jego jakość,
  • zwiększa jakość przetwórczą owoców.
Podobne produkty