HAIFA CAL GG SALETRA WAPNIOWA 15,5-0-0+26,5 CaO 25KG
SALETRA WAPNIOWA HAIFA CAL GG - POPRAWA JAKOŚCI OWOCÓW I WARZYW ORAZ WIĘKSZA TRWAŁOŚĆ POZBIORCZA
Saletra wapniowa przeznaczona jest do stosowania w okresach wzmożonego zapotrzebowania na wapń. Uzupełna niedobory wapnia zapobiegając chorobom grzybowym związanym z jego niedoborem, zapewnia prawidłowy rozwój i jakość plonu oraz lepszą trwałość pozbiorczą warzyw i owoców.
Skład:
- azot całkowity (N) - 15,5%,
- azot amonowy (N-NH4) - 1,1%,
- azot azotanowy (N-NO3) - 14,4%,
- tlenek wapnia (CaO) - 26,5 %,
- substancje nierozpuszczalne - 0,03%.
Cechy nawozu:
- pH (roztwór 10%) - ok. 5,5,
- gęstość nasypowa - 1,1 g/cm3,
- postać białych granulek,
- wygląd 10% roztworu - przejrzysty, bezbarwny.
Zalety stosowania saletry wapniowej:
- bardzo dobra rozpuszczalność,
- uzupełnienie niedoborów wapnia,
- poprawa parametrów jakościowych owoców oraz warzyw.