Sprawdzony sprzedawca Kampol
Groch żółty łuskany
PPHU KAMPOL jest od wielu lat producentem grochu łuskanego (połówki).
Dobór wysokiej jakości surowca, odpowiednich odmian i tradycyjna metoda produkcji pozwalają pozostawić zewnętrzną warstwę grochu nie naruszoną, gdzie znajduje się cenne źródło składników odżywczych. Groch zawiera bardzo dużo białka roślinnego, witamin z grypy B, sporo minerałów – potasu, wapnia, żelaza, manganu, jodu.
Jest produktem stosowanym w wojsku, gastronomii oraz w kuchniach domowych w kraju i za granicą.
Z grochu przyrządzamy wiele potraw. Najbardziej popularna to zupa grochowa, groch z kapustą. Jest również doskonałym dodatkiem do sałatek, krokietów, kotlecików oraz pasztetów warzywnych.
Ziarno łuskane (połówki) gotujemy bezpośrednio w trzykrotnej objętości wody około 30 min. Przez pierwsze 15 min groch powinno gotować się bez przykrycia.
Produkt przeznaczony do celów spożywczych.