GOEMAR BM START 1L

Dostępność: Wysyłka w 24h
Symbol towaru: GOEMAR BM START 1L
43,50zł
Wpolu

Sprawdzony sprzedawca Wpolu

Opis produktu

NAWÓZ GOEMAR BM START

NAWÓZ Z ALGAMI MORSKIMI POPRAWIAJĄCY KONDYCJĘ I ODŻYWIENIE ROŚLIN, ZAWIĄZYWANIE OWOCÓW I PLONOWANIE

 

Płynny nawóz organiczno-mineralny zawierający bor, molibden, siarkę, magnez oraz filtrat z alg morskich Ascophyllum nodosum (GA142). Polecany jest szczególnie w przypadku wystąpienia warunków niedostatecznego rozwoju kwiatów w okresie wiosennym, a także stresu abiotycznego. Nawóz polepsza kondycję i odżywianie roślin, zawiązywanie owoców oraz plonowanie roślin.

 

Zawartość składników pokarmowych w BM START:

  • Zawartość boru (B), co najmniej 1,67% (m/m).
  • Zawartość molibdenu (Mo), co najmniej 160 mg/kg.
  • Zawartość magnezu w przeliczeniu na MgO, co najmniej 2,7% (m/m)
  • Zawartość siarki w przeliczeniu na SO3, co najmniej 6,0% (m/m)
  • Zawartość suchej masy, co najmniej 36,3% (m/m)
  • Zawartość substancji organicznej, co najmniej 62,7% (s.m.)

Stosowanie  BM START

  • Nawóz BM START przeznaczony jest do stosowania dolistnego w uprawie roślin sadowniczych i warzyw, na wszystkie rodzaje gleb.
  • Nawóz stosuje się w postaci roztworu wodnego z użyciem opryskiwaczy przeznaczonych do ochrony roślin przed agrofagami, najlepiej techniką oprysku drobnokroplistego.
  • Oprysk musi zapewnić całkowite zwilżenie powierzchni rośliny
  • Polecany jest szczególnie w warunkach niedostatecznego rozwoju kwiatów w okresie wiosennym oraz w przypadku wystąpienia stresu abiotycznego.

Dawki nawozu oraz sposób i terminy stosowania

Rośliny

Termin oprysków

Liczba zabiegów

Dawka

Drzewa owocowe

W fazie zielonego pąka, w okresie kwitnienia oraz w początkowej fazie wzrostu zawiązków

 

3

1,5-2 l/ha*

Krzewy owocowe i truskawka

(uprawy polowe i pod osłonami)

Tuż przed kwitnieniem, w okresie kwitnienia oraz w pierwszym tygodniu po kwitnieniu

3

1,5-2 l/ha* 

(uprawy polowe) 

0,1-0,2%

(uprawy pod osłonami)

Warzywa o jadalnych owocach

(uprawy polowe i pod osłonami)

Od początku kwitnienia,  co 10-14 dni

3

1,5-2 l/ha 

(uprawy polowe)

0,1-0,2% 

(uprawy pod osłonami)

Warzywa liściowe

W fazie 4-6 liści, kolejny oprysk  po 10-14 dniach

2

1,5-2 l/ha

Warzywa korzeniowe

Pierwszy zabieg w fazie 4-8 liści,  drugi na początku przyrastania

korzenia na grubość i kolejny oprysk po 10-14 dniach

3

1,5-2 l/ha

Warzywa kapustne

Pierwszy zabieg w fazie 4-6 liści, drugi na początku formowania

główki/róży, kolejny oprysk po 10-14 dniach

3

1,5-2 l/ha

* Wykonywać opryski przy objętości 500-700 l cieczy na ha.

Podobne produkty