EXPANDO 15L
NAWÓZ DOLISTNY - STYMULSTOR WZROSTU I PLONOWANIA OWOCÓW ORAZ WARZYW
Nawóz przeznaczony do odżywiania oraz stymulowania wzrostu roślin. Powstał wyłącznie na bazie biokomponentów pochodzenia roślinnego połączonych ze składnikami mineralnymi. Dzięki unikalnej kompozycji substancji bioaktywnych, takich jak aminokwasy, witaminy i związki hormonopodobne, produkt działa kompleksowo i wielokierunkowo na zawiązywanie i wzrost owoców. Specjalnie opracowana formulacja zapewnia łatwe wnikanie do rośliny, wysoką przyswajalność oraz dotarcie do właściwych, odpowiedzialnych za plonowanie części roślin.
Działanie Expando na rośliny:
Preparat stymuluje naturalny proces zawiązywania owoców oraz wpływa na polepszenie ich jakości, zwiększa potencjał owocowania sadów i wydajność biologiczną roślin w procesach wzrostu owoców. Expando wpływa na zwiększenie plonu handlowego poprawiając kalibraż owoców, ich wybarwienie, smakowitość i zdolność do przechowywania.
Skład:
- Azot (N) całkowity - 3% w/w (3,8% w/v)
- Azot (N) organiczny - 3% w/w (3,8% w/v)
- Pięciotlenek fosforu (P2O5) całkowity - 4% w/w (5,1% w/v)
- Pięciotlenek fosforu (P2O5) rozpuszczalny w wodzie przez kwas ortofosforowy - 4% w/w (5,1% w/v)
- Tlenek potasu (K2O) rozpuszczalny w wodzie - 6% w/w (7,6% w/v)
- Bor (B) rozpuszczalny w wodzie - 0,02% w/w (0,025% w/v)
- Mangan (Mn) schelatowany przez EDTA, rozpuszczalny w wodzie - 0,02% w/w (0,025% w/v)
- Molibden (Mo) rozpuszczalny w wodzie - 0,1% w/w (0,13% w/v)
- Węgiel (C) organiczny pochodzenia biologicznego - 12% w/w (15,2% w/v)
Dawkowanie - jak stosować Expando?
- Owoce ziarnkowe, owoce pestkowe: 3 – 4 l/ha
- Jagodowe: 3 – 4 l/ha / 450 – 700 ml/100 l wody
- Pomidor, papryka, ogórek: 400 – 600 ml/100 l wody
Cechy nawozu / biostymulatora
Korzyści stosowania:
- poprawa jakości owoców,
- wpływ na wyrównanie plonu,
- zwiększenie plonu,
- działanie kompleksowe i wielokierunkowe,
- formulacja zapewniająca lepsze wnikanie i przyswajalność przez rośliny.
Zalecenia stosowania
- NIE STOSOWAĆ EXPANDO ŁĄCZNIE Z NAWOZAMI DOLISTNYMI ZAWIERAJĄCYMI NPK ORAZ PRODUKTAMI ZAWIERAJĄCYMI WAPŃ.