COLORADO 5L
NAWÓZ POPRAWIAJĄCY WYBARWIENIE I ODŻYWIENIE OWOCÓW ORAZ ZWIĘKSZAJĄCY ZAWARTOŚĆ CUKRÓW W OWOCACH DO STOSOWANIA W UPRAWIE JABŁONI ORAZ PAPRYKI I POMIDORA
Colorado to płynny nawóz organiczno-mineralny poprawiający wybarwienie i odżywienie dojrzewających owoców. Przeznaczony jest do stosowania dolistnego w formie oprysku w uprawie jabłoni oraz warzyw: papryki i pomidora, zarówno w polu jak i pod osłonami.
Colorado poprawia wybarwienie owoców, stymulując syntezę odpowiedzialnych za nie barwników, zapewnia właściwe odżywianie dojrzewających owoców oraz zwiększa zawartość cukrów w owocach.
Skład:
- 1,83 % manganu (Mn) rozpuszczalnego w wodzie
- 1,9 % cynku (Zn) rozpuszczalnego w wodzie
- Zawiera biologicznie filtrat uzyskany z alg morskich Ascophyllum nodosum (GA142).
Dawkowanie - jak stosować nawóz Colorado?
- Jabłoń: 5 l/ha.
- Pomidor, papryka:
- uprawy polowe 2,5-5 l/ha,
- uprawy pod osłonami 0,3-0,5%.
Korzyści stosowania:
- lepsze wybarwienie,
- poprawa odżywienie,
- zwiększenie zawartości cukrów w owocach.
Zalecenia stosowania
- Stosować jako roztwór wodny za pomocą opryskiwaczy używanych w ochronie roślin najlepiej techniką oprysku drobnokroplistego tak, aby zapewnić całkowite zwilżenie roślin.
- Zalecana ilość wody: 500-750 l/ha.
- Dawkę wody dostosować do fazy rozwojowej rośliny uprawnej oraz typu używanego opryskiwacza.
- Opryskiwać z włączonym mieszadłem. W przypadku przerw w pracy, przed ponownym przystąpieniem do opryskiwania, należy dokładnie wymieszać ciecz użytkową w zbiorniku opryskiwacza.
- Nie stosować łącznie ze środkami ochrony roślin.