AGROLEAF CALCIUM 11-5-19+9CaO+2.5MgO+TE WAPNIOWY 2KG
NAWÓZ DOLISTNY POPRAWIAJĄCY ODPORNOŚĆ NA CHOROBY I TRUDNE WARUNKI ŚRODOWISKOWE ORAZ STYMULUJĄCY DOJRZEWANIE I WYBARWIENIE OWOCÓW
Nawóz dolistny o wysokiej zawartości wapnia i potasu, dzięki czemu działa podwójnie - ogranicza występowanie chorób fizjologicznych, takich jak zgnilizna wierzchołkowa czy gorzka plamistość, a jednocześnie sprzyja zwiększaniu poziomu cukrów w owocach poprawiając ich smak oraz zwiększa twardość owoców miękkich. Dodatkowo reguluje pobieranie składników pokarmowych.
Nawozy Agroleaf
Charakteryzują się szybkością działania, efektywnością wykorzystania pierwiastków oraz technologicznym zaawansowaniem. W nawozach Agroleaf zastosowano technologie DPI (Double Power Impact - zdwojonej siły działania) oraz M-77, dzięki którym nawozy szybko i skutecznie przełamują naturalne bariery ochronne liści i łatwo przenikają do wnętrza rośliny, gdzie są efektywnie wykorzystywane. Zmiany w wyglądzie roślin zauważalne są już drugiego dnia oprysku.
Dawkowanie - jak stosować Agroleaf Calcium - wapniowy?
- Zalecane dawkowanie: 3-5 kg/ha
Skład:
- Azot całkowity (N) - 11%
- f. azotanowa (N-NO3) 11,0%
- Pięciotlenek fosforu (P205) - 5%
- Tlenek potasu (K20) - 19%
- Tlenek magnezu (MgO) - 2,5%
- Calcium oxide (CaO) - 9,0%
- Żelazo (Fe) - 0,25%
- Mangan (Mn) - 0,13%
- Bor (B) - 0,04%
- Miedź (Cu) - 0,030%
- Molibden (Mo) - 0,020%
- Cynk (Zn) - 0,030%
Cechy nawozu wapniowego Agroleaf Calcium:
- Granulacja: < 2.36mm
- Maksymalna rozpuszczalność: 2,5 kg / 100 litrów wody (25°C)
- pH: 4,04 (w 1% roztworze wodnym)
- EC 1g/l (mS/cm): 1,2
Korzyści stosowania:
- skuteczna poprawa jakości owoców, regulacja pobierania składników pokarmowych i ograniczenie występowania chorób fizjologicznych,
- zawartość substancji podnoszących odporność na stres,
- szybkość działania,
- zastosowanie technologi DPI i M-77,
- doskonała rozpuszczalność, także w zimnej wodzie,
- wysoka czystość chemiczna gwarantująca bezpieczeństwo dla roślin,
- możliwość mieszania z większością środków ochrony roślin.
Technologia M-77
Zestaw komponentów poprawiających stopień przyswajania nawozu przez rośliny, przyspieszających pobieranie i działanie składników pokarmowych, co skutkuje lepszą kondycją i wyższą jakością roślin oraz lepszym plonowaniem.
Formuła M-77 zawiera:
- komponenty podnoszące efektywność działania chelatów dostarczanych podczas oprysku,
- witaminy, które podnoszą aktywność metaboliczną tkanek absorbujących roztwór nawozu,
- elementy funkcjonalne, które zwiększają stopień wykorzystania składników pokarmowych,
- składniki ograniczające podatność roślin na czynniki wywołujące stres roślin, umożliwiające utrzymanie ich stałej produktywności.
Technologia DPI - Double Power Impact
Wpływa stymulująco na przebieg procesu fotosyntezy, co ma pozytywne skutki dla ogólnej kondycji roślin. Wydłuża też czas dostępności składników pokarmowych dla roślin.